Dietetyk radzi – Zdrowy „fast-food” – cheeseburger

    Jak zrobić zdrowego cheeseburgera?

    Każdy kto się zdrowo odżywia, też na jakiś czas ma ochotę na jakiś Fast — food, coś nie do końca zdrowego. Zamiast kupować niezdrowe Fast- foody na mieście, lepiej jest je przygotować w domu z naturalnych produktów. Cheeseburgera robi się bardzo prosto. Wystarczy upiec cienkie kotleciki z mięsa mielonego z indyka na małej ilości oliwy, lub na patelni beztłuszczowej, kupić bułki razowe, zrobić sos czosnkowy na jogurcie naturalnym, oraz przygotować plasterek sera żółtego oraz wiele warzyw. Bułkę należy posmarować sosem jogurtowym, na to ułożyć sałatę, kotlet, ser żółty, inne warzywa, przykryć drugą połówką bułki i zjeść ze smakiem, po takim chisburgerze będziemy najedzeni i do witaminizowani.

    Zapraszamy również na nasze strony:

    www.DobreKalorie.pl
    www.facebook.com/AkademiaSkutecznejDiety

    Powrót do listy
    Przewiń do góry